Pečení pstruzi na másle a bylinkách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 70 g máslo 3 - 4 větvičky rozmarýn 2 ks citron 2 ks pstruh 100 - 150 ml bílé víno olivový olej 4 - 5 ks střední brambory hrubá mořská sůl
Postup Pečení pstruzi na másle a bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Celé brambory řádně očistíme kartáčkem, omyjeme a osušíme. Do každé brambory uděláme tenké zářezy nožem a na paříku uvaříme do poloměkka. Lístečky rozmarýnu jemně usekáme a promícháme se solí, čerstvě mletým pepřem a olejem. Omyté citrony nakrájíme na plátky
Vykuchané pstruhy omyjeme a osušíme. Z obou stran rovněž do kůže uděláme několik zářezů, do kterých naneseme ochucený olej s rozmarýnem. Dutinu břišní osolíme a vyplníme plátky citronu a másla. Poloměkké brambory také potřeme ochuceným olejem, zářezy vyplníme bylinkami a spolu s rybami rozložíme do pekáčku
Pstruhy s bramborami pečeme v předtopené troubě při 200°C, za občasného potírání olejem a podléváním vínem dozlatova
Upečené pstruhy s bramborami rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme vypečenou šťávou, ozdobíme citronem a snítkou bylinek.