Vegetariánská frankfurtská polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl 5 - 6 ks brambory 1 ks cibule kmín 1 lžíce olivový olej 3/4 hrnku mražený hrášek čerstvá petrželka mletý barevný pepř 1 - 2 lžičky koření Horalka 3 ks vegetariánský párek
Postup Vegetariánská frankfurtská polévka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, stejně tak česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Hrášek vyloupeme z lusků, případně použijeme hrášek mražený
V hrnci rozehřejeme lžíci olivového oleje, vsypeme cibuli a osmahneme. Přidáme brambory, prolisovaný česnek a opět krátce orestujeme. Obsah v hrnci zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou, přidáme koření Horalka, sůl a 10 minut povaříme. Poté přisypeme hrášek a dalších 5 - 10 minut povaříme. Odebereme jednu naběračku husté části polévky stranou a toto množství rozmixujeme. Rozmixovanou část přilijeme do polévky, vsypeme na kolečka nakrájený vegetariánský párek, opepříme, podle chuti ještě přisolíme a pár minut prohříváme
Vegetariánskou frankfurtskou polévku doplníme o čerstvě nasekanou petrželku a podáváme. Větší jedlíci mohou přikusovat pečivo.