Vegetariánská zelňačka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 4 ks brambory 1 ks cibule 1,5 l voda libeček 2 ks bobkový list 1 lžíce olivový olej 2 lžičky mletá sladká paprika barevný pepř 500 g kysané zelí hotová jíška 1 lžička celý kmín
Postup Vegetariánská zelňačka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Zelí překrájíme
Brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou a společně s trochou kmínu a soli uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme
Zelí dáme do jiného hrnce, ve kterém jsme předtím osmahli nadrobno nakrájenou velkou cibuli, zasypeme mletou paprikou a jen krátce za stálého míchání osmahneme. Dáváme pozor, aby se nespálila, polévka by potom byla hořká! Ihned zalijeme přibližně 1,5 l vody, přidáme 2 - 3 bobkové listy a pár kuliček celého pepře. Zelí povaříme 30 minut, až je měkké. Kuličky pepře a bobkový list vyjmeme
Nakonec do vegetariánské zelňačky přidáme uvařené brambory a podle potřeby zahustíme hotovou jíškou a dochutíme solí a kořením
Vegetariánskou zelňačku podáváme s čerstvým chlebem.