Ledvinky na čínský způsob recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 stroužky česnek
2 stroužky česnek
1 lžíce olej
olej
500 - 600 ml vývar
1 - 2 lžičky solamyl
1 ks cibule
1 ks badyán
30 g čerstvý zázvor
2 kelímky bílý jogurt
1/2 ks celá skořice
2 tobolky kardamom
8 kuliček celý černý pepř
1 - 2 ks červená chilli paprička
800 g vepřové ledvinky
vývar na podlévání
4 lžíce červené sladké víno
100 ml omáčka Tamari

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové ledvinky řádně omyjeme, podélně rozkrojíme, očistíme od žlázek a tuku a nakrájíme na nudličky. Pak ledvinky v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Z bílého jogurtu, prolisovaného stroužku česneku, mletého pepře a lžíce oleje umícháme marinádu, do které ledvinky naložíme nejméně na 5 hodin

  2. Mezitím si připravíme nálev. Cibuli očistíme a i se slupkou rozkrojíme na poloviny. Chilli papričky zbavíme semínek. Čerstvý zázvor oloupeme a rozkrojíme na 3 kousky a oloupané stroužky česneku rozkrojíme na půlky. Do rendlíku vložíme cibuli, zázvor, česnek, hvězdičku badyánu, celý pepř, lusk skořice, kardamom a asi 3 - 5 minut pražíme na sucho, dokud se neuvolní všechny vůně. Pak přilijeme víno, cukr, vývar, sójovou omáčku Tamari a vložíme chilli papričky. Vše přivedeme k varu, zvolna zredukujeme asi na polovinu a slijeme do misky přes sítko

  3. Ledvinky vyjmeme z marinády, propláchneme vodou a osušíme. V hluboké pánvi rozpálíme olej, na kterém ledvinky ze všech stran orestujeme, podlijeme zredukovaným nálevem a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme čistým vývarem nebo vodou. Nakonec ledvinky zahustíme solamylem smíchaným s malým množstvím vody

  4. Ledvinky na čínský způsob rozdělíme na porce, podle obliby můžeme posypat nakrájenými chilli papričkami a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže a zelný salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!