Špekové knedlíky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

10 dkg slanina
sůl
3 ks vejce
3/8 l mléko
50 dkg žemle
5 lžic mouka hrubá
- - maso uzené

Postup přípravy receptu

  1. Žemle nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem ve kterém jsme rozkvedlali žloutky a sůl, přilijeme tuk nebo na kostičky pokrájenou slaninu - rozpuštěnou a prochladlou - a necháme 1 hodinu stát až se všechno mléko vsákne

  2. Do základu těsta na špekové knedlíky přidáme mouku, zamícháme a na pomoučeném vále tvoříme knedlíky asi jako citrony

  3. Špekové knedlíky vaříme 20-25 minut ve vroucí vodě

  4. Foto: Vojtěch Leman


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!