Špekové knedlíky vařené v páře recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- olej sůl 3 ks vejce 250 ml mléko 1/2 ks cibule 6 ks houska 80 g hrubá mouka muškátový květ anglická slanina mletý černý pepř 1 hrst čerstvá pažitka
Postup Špekové knedlíky vařené v páře
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Omytou pažitku jemně usekáme. Můžeme použít i pažitku mraženou. Prorostlou anglickou slaninu drobně usekáme a housky nakrájíme na kostičky. V mléce rozšleháme vejce
Na oleji orestujeme cibulku s anglickou slaninou dorůžova a odstavíme z tepla. Pak vmícháme nakrájené housky, vše rozprostřeme na plech a v horké troubě opečeme dozlatova. Směs přendáme do mísy a necháme zcela vychladnout. Dozlatova opečené housky se slaninou a cibulí posypeme moukou a zalijeme mlékem s vejci. Přidáme pažitku, muškátový květ, sůl a pepř a vše zpracujeme v těsto, které necháme 20 minut odležet
Do napařovacího hrnce nalijeme dostatek vody a pařák vyložíme pečícím papírem. Z těsta mokrýma rukama tvoříme středně velké kulaté knedlíky, které vaříme v páře 20 - 25 minut. Hotové knedlíky potřeme olejem a ihned podáváme
Špekové knedlíky vařené v páře výborně chutnají ke zvěřinovým omáčkám, dušené zelenině a pečeným nebo dušeným masům.