Špekové knedlíky vařené v páře recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks vejce
250 ml mléko
1/2 ks cibule
6 ks houska
80 g hrubá mouka
muškátový květ
anglická slanina
mletý černý pepř
1 hrst čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Omytou pažitku jemně usekáme. Můžeme použít i pažitku mraženou. Prorostlou anglickou slaninu drobně usekáme a housky nakrájíme na kostičky. V mléce rozšleháme vejce

  2. Na oleji orestujeme cibulku s anglickou slaninou dorůžova a odstavíme z tepla. Pak vmícháme nakrájené housky, vše rozprostřeme na plech a v horké troubě opečeme dozlatova. Směs přendáme do mísy a necháme zcela vychladnout. Dozlatova opečené housky se slaninou a cibulí posypeme moukou a zalijeme mlékem s vejci. Přidáme pažitku, muškátový květ, sůl a pepř a vše zpracujeme v těsto, které necháme 20 minut odležet

  3. Do napařovacího hrnce nalijeme dostatek vody a pařák vyložíme pečícím papírem. Z těsta mokrýma rukama tvoříme středně velké kulaté knedlíky, které vaříme v páře 20 - 25 minut. Hotové knedlíky potřeme olejem a ihned podáváme

  4. Špekové knedlíky vařené v páře výborně chutnají ke zvěřinovým omáčkám, dušené zelenině a pečeným nebo dušeným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!