Lahodné kuře plněné nádivkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
máslo
100 ml mléko
1 ks kuře
1 ks citron
3 ks rohlík
muškátový oříšek
mandlové lupínky
čerstvý tymián
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme, očistíme, osolíme a opepříme vně i uvnitř. Na kostičky nakrájené pečivo orestujeme na másle. Postupujeme stejně jako u krutonů do polévky, ale nemusíme

  2. Orestované pečivo dáme do větší mísy, zalijeme rozšlehanými žloutky s mlékem. Ušleháme bílky se špetkou soli. Přidáme sůl, pepř, nastrouhanou citronovou kůru, plátky mandlí, trochu strouhaného muškátového oříšku, tymián či jiné zelené bylinky podle chuti a promícháme. Opatrně vmícháme sníh z bílků

  3. Nádivkou naplníme vnitřek kuřete, část vložíme i pod kůži na prsou a za krkem. Kuře svážeme nebo upevníme pomocí špejlí, párátek, speciálních jehel - uzavřeme tak vnitřek

  4. Před pečením položíme na prsa 2 plátky másla. Výhodou pomalého pečení je, že není třeba kuře více hlídat a polévat ho. Kuře s nádivkou vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme 10 - 15 minut, aby se maso,,zatáhlo". Poté teplotu snížíme na 140 °C (horkovzdušný program) a pečeme 100 minut. Dobu pečení lze upravit podle velikosti kuřete. Kůrčičku dopečeme opět za vysoké teploty

  5. Lahodné kuře plněné nádivkou podáváme s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!