Jogurtová buchta s mramorem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 ks prášek do pečiva 1 kelímek tvaroh 3 lžíce cukr moučka 1/2 kelímku cukr krystal 2 kelímky kysaná smetana 1 kelímek polohrubá mouka 1 kelímek velký jogurt
Postup Jogurtová buchta s mramorem
Postup přípravy receptu
-
K přípravě těsta nepoužíváme váhu, ale kelímek od jogurtu, který ani nemusíme vymývat
Všechny přísady na těsto zamícháme a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, příp. vymazaný tukem a vysypaný moukou. Použitím různé příchuti jogurtu získáme vždy jinou vůni a chuť koláče
V misce si vyšleháme tvaroh a malé kelímky kysané smetany s cukrem a lžící pocákáme povrch neupečeného koláče. Nejlépe náplň nakapeme na více míst na plechu a pak nožem projedeme těsto cik cak a vytvoříme jednoduchý mramor
Povrch můžeme také posypat jakýmkoliv čerstvým nebo kompotovaným ovocem a máme zase jiný moučník. Výborný je studený, ale i ještě teplý podávaný s horkým kakaem
Jogurtovou buchtu s mramorem pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi půl hodiny.