Jogurtová citronová zmrzlina recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 200 g cukr moučka 500 ml bílý jogurt 2 ks šťáva z citronu 2 ks bio citron 2 ks dužina z citronu
Postup Jogurtová citronová zmrzlina
Postup přípravy receptu
-
Nastrouháme kůru z bio citronu, ale není podmínkou, můžeme použít i obyčejné citrony, jen je musíme důkladně omýt. Dáme pozor, abychom nenastrouhali i bílou část citronové kůry, protože ta je výrazně hořká
Do mísy dáme cukr moučka, nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, citronovou dužinu, hustý bílý neochucený domácí jogurt nebo jogurt řeckého typu a všechno spolu dobře vyšleháme na jednolitý krém, který na noc odložíme do mrazničky, netřeba vůbec promíchávat jako při přípravě jiných zmrzlin. Postačí však i 4 hodiny mrazení a máme zmrzlinu hotovou
Jogurtovou citronovou zmrzlinu vybereme z mrazničky, necháme chvilku povolit při pokojové teplotě a můžeme servírovat. Recept je opravdu jednoduchý, velmi chutný a určený pro milovníky osvěžující výrazné citronové chuti a jogurtu.