Jogurtová buchta z ovesných vloček recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 250 g jogurt kakao 1,5 hrnek jablko 100 g rozinky 1,5 lžička prášek do pečiva 4 lžíce med 1 lžička mletá skořice tuk na vymazání 5 lžic rostlinný olej 3 hrnky ovesné vločky mouka na vysypání 1 lžíce chia semínka
Postup Jogurtová buchta z ovesných vloček
Postup přípravy receptu
-
Ovesné vločky rozmixujeme v mixéru na mouku. V míse je smícháme s práškem do pečiva, solí a mletou skořicí
Jablka oloupeme a nastrouháme najemno. Jablíčka přidáme k sypkým surovinám, přilijeme jogurt, olej, med a rozklepneme celá vejce. Vše důkladně vymícháme a nakonec přijdou chia semínka a rozinky, které jsme spařili horkou vodou. Tímto je těsto na jogurtovou buchtu z ovesných vloček hotové. Podle chuti můžeme přidat do části těsta kakao
Formu dobře vymažeme a vysypeme. Lze použít formu na bábovku, biskupský chlebíček, ale stačí i obyčejný středně velký plech. Těsto vlijeme do formy, uhladíme a dáme péct na 160 °C. Buchtu pečeme 45 - 50 minut, vyzkoušíme špejlí, zda je hotová, těsto se na špejli nesmí lepit
Jogurtovou buchtu z ovesných vloček krájíme po vychladnutí a podáváme s kávou i čajem jako zdravé sladké pohoštění.