Zapečená plněná cuketa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek 1 lžíce olej sůl 1 ks cibule 1 lžíce kečup chilli pepř olivový olej nasekaná petrželka provensálské koření 25 dkg mleté maso mletá sladká paprika 1 ks středně velká cuketa 10 dkg eidam (30%)
Postup Zapečená plněná cuketa
Postup přípravy receptu
-
Vydlabeme měkký vnitřek čerstvé cukety. Cuketu položíme do vymazaného pekáčku. Cibulku nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme
Na pánvi si orestujeme cibulku a na ní vhodíme mleté maso, které orestujeme. Okořeníme provensálským kořením, solí, pepřem, chilli a trochou červené papriky. Přidáme lžíci kečupu a nasekanou petrželku. Směs odstavíme
Vnitřek cukety potřeme utřeným česnekem a zakápneme troškou olivového oleje. Nyní cuketu naplníme směsí z pánve
Pekáček přikryjeme alobalem a dáme zapéct na 180 °C do trouby
Po 1/2 hodině alobal odklopíme, vrch posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dáme dozlatova zapéct
Zapečenou plněnou cuketu podáváme samotnou, ale můžeme i pro větší zasycení přikusovat pečivo.