Vepřové ledvinky na slanině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
mléko
150 g špek
mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
1 sklenice masový vývar
mletý kmín
600 g vepřové ledvinky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové ledvinky pečlivě očistíme, zbavíme žláz a důkladně opláchneme studenou vodou. Pak je namočíme do mléka. Odmočené ledvinky nakrájíme na kousky

  2. Špek nakrájíme na kostičky a na pánvi jej rozpustíme. Přidáme ledvinky zbavené zápachu a orestujeme. Okořeníme kmínem, pepřem, podlijeme vodou a dusíme doměkka

  3. Ve vývaru si rozpustíme mouku a vše přilijeme k měkkým ledvinkám. Osolíme, případně dokořeníme podle chuti a povaříme

  4. Vepřové ledvinky na slanině servírujeme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!