Brambory zapečené s celerem a sýrem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej 200 ml mléko 200 ml smetana tuk na vymazání muškátový květ 2 - 3 řapíky řapíkatý celer 1 ks velké jablko 4 ks větší brambory 100 g sýr Niva 3 - 4 lžíce světlá instantní jíška
Postup Brambory zapečené s celerem a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na menší kousky, které na oleji ze všech stran orestujeme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky 2 - 3 mm silné. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na 0,5 cm silná kolečka. Plísňový sýr pokrájíme na tenké plátky
Pekáček vymažeme tukem a poklademe vrstvou brambor, které osolíme a opepříme. Na ně rozprostřeme vrstvu orestovaného celeru, který poklademe jablky. Další vrstvu tvoří nakrájený plísňový sýr niva a nakonec příjdou opět plátky brambor
V kastrůlku promícháme smetanu s mlékem, ochutíme muškátovým květem a zahřejeme k bodu varu. Pak zašleháme instantní jíšku a směs vlijeme do pekáčku na připravené brambory. Pečeme v předehřáté troubě při 180 - 200 °C přibližně 45 minut
Brambory zapečené s celerem a sýrem podáváme se zeleninovými saláty.