Brambory zapečené s krkovicí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
0,5 kg brambory
1 ks cibule
215 ml smetana ke šlehání
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
2 plátky vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli také nakrájíme na tenké plátky. Plátky krkovice naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme a posypeme paprikou

  2. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem a na dno dáme vrstvu brambor. Osolíme, opepříme ji a posypeme paprikou. Postupně navrstvíme polovinu brambor. Do další vrstvy dáme cibuli, na kterou položíme maso a na něj zbytek cibule. Dále pokračujeme vrstvením brambor, přičemž na každou vrstvu opět nasypeme sůl, pepř a papriku. Na závěr obsah pekáče zalijeme smetanou. Brambory s krkovicí pečeme v troubě předehřáté na 250 °C asi 1,5 - 2 hodiny

  3. Brambory zapečené s krkovicí ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!