Ledový salát s tuňákem a vejcem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 1 lžička hořčice 1 špetka cukr moučka 3 lžíce olivový olej mletý bílý pepř 1 lžíce vinný ocet 1 ks ledový salát plněné olivy 3 lžíce usekaná pažitka 1 plechovka drcený tuňák ve vlastní šťávě 100 g odtučněný měkký tvaroh
Postup Ledový salát s tuňákem a vejcem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme salátovou zálivku. Olej, vinný ocet, pepř, sůl a moučkový cukr důkladně promícháme a necháme odležet
Vejce uvaříme natvrdo a vychladlé nakrájíme na plátky. Čerstvou pažitku usekáme. Tvaroh promícháme s hořčicí a drceným tuňákem ve vlastní šťávě v hladký krém.
Salát očistíme od zvadlých listů, ručně potrháme na kousky a lehce promícháme se zálivkou
Do středu talíře navršíme tuňákový krém, který obložíme ledovým salátem, plátky vařených vajec a ozdobíme olivami. Hustě posypeme pažitkou a ihned podáváme
Ledový salát s tuňákem a vejcem můžeme podávat jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je tmavý chléb.