Ledový salát s tuňákem a vejcem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 lžička hořčice
1 špetka cukr moučka
3 lžíce olivový olej
mletý bílý pepř
1 lžíce vinný ocet
1 ks ledový salát
plněné olivy
3 lžíce usekaná pažitka
1 plechovka drcený tuňák ve vlastní šťávě
100 g odtučněný měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme salátovou zálivku. Olej, vinný ocet, pepř, sůl a moučkový cukr důkladně promícháme a necháme odležet

  2. Vejce uvaříme natvrdo a vychladlé nakrájíme na plátky. Čerstvou pažitku usekáme. Tvaroh promícháme s hořčicí a drceným tuňákem ve vlastní šťávě v hladký krém.

  3. Salát očistíme od zvadlých listů, ručně potrháme na kousky a lehce promícháme se zálivkou

  4. Do středu talíře navršíme tuňákový krém, který obložíme ledovým salátem, plátky vařených vajec a ozdobíme olivami. Hustě posypeme pažitkou a ihned podáváme

  5. Ledový salát s tuňákem a vejcem můžeme podávat jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je tmavý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!