Hřejivá polévka minestrone recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 2 ks cibule 0,5 ks cuketa 3 ks mrkev kapusta parmazán 1,2 l zeleninový vývar 1 ks brambor 1 řapík řapíkatý celer 50 ml extra panenský olivový olej extra panenský olivový olej 1 hrst hladkolistá petrželka 400 g rajčata v konzervě 400 g bílé fazole v konzervě
Postup Hřejivá polévka minestrone
Postup přípravy receptu
-
Menší 2 cibule očistíme a nakrájíme nadrobno. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Menší mrkve očistíme a rozkrájíme na půlkolečka. Brambor a půlku cukety oloupeme a nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer nakrájíme nadrobno. Kousek kapusty nakrájíme na nudličky. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle. Hladkolistou petrželku nasekáme nadrobno
V hrnci rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme mrkev, řapíkatý celer, brambor, cuketu, česnek a společně orestujeme
Přidáme nakrájené rajčata, zeleninový vývar a vše přivedeme k varu. Ztlumíme plamen a necháme probublávat přibližně 20 minut. Přidáme kapustu a pokračujeme dalších 10 minut
Nakonec do hrnce přidáme propláchnuté a scezené fazole a petrželku. Podle chuti dosolíme
Hřejivou polévku minestrone servírujeme zakápnutou kapkou olivového oleje a zasypanou hoblinkami parmazánu
Zdroj: iPrima.cz