Čínské fazolky s rýží recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 1-2 ks chilli paprička 300 g fazolové lusky 2-3 lžíce ústřicová omáčka
Postup Čínské fazolky s rýží
Postup přípravy receptu
-
Mladé fazolky nakrájíme na třetiny a odřízneme špičku z obou stran, spaříme rychle vroucí vodou (prolijeme v sítu)
Na dostatečném množství oleje ve woku či na pánvi na zprudka osmahneme osolené a posypané čerstvými sekanými čili papričkami (lze použít i sušené čili). Až se utvoří kůrčička (ale fazolky jsou ještě křupavé!), přidáme ústřičnou omáčku a trochu vody, po minutě na ohni servírujeme na talířku
Čínské fazolky podáváme s bílou rýží. Někdo rád přidá 1 minutu před vložením fazolek na pánev nasekaný stroužek česneku.