Čínské fazolky s rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
1-2 ks chilli paprička
300 g fazolové lusky
2-3 lžíce ústřicová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Mladé fazolky nakrájíme na třetiny a odřízneme špičku z obou stran, spaříme rychle vroucí vodou (prolijeme v sítu)

  2. Na dostatečném množství oleje ve woku či na pánvi na zprudka osmahneme osolené a posypané čerstvými sekanými čili papričkami (lze použít i sušené čili). Až se utvoří kůrčička (ale fazolky jsou ještě křupavé!), přidáme ústřičnou omáčku a trochu vody, po minutě na ohni servírujeme na talířku

  3. Čínské fazolky podáváme s bílou rýží. Někdo rád přidá 1 minutu před vložením fazolek na pánev nasekaný stroužek česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!