Grilovaná krkovice s badyánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
1 lžička paprika
1-2 ks cibule
chilli
pepř
4 plátky vepřová krkovice
1 lžička mletý badyán

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřové krkovice zlehka paličkou naklepeme. Olej promícháme s kořením a vzniklou marinádou potřeme z obou stran plátky masa. Necháme uležet nejméně půl hodiny

  2. Naložené plátky grilujeme z obou stran na zahradním grilu asi 20 minut. Stejně dobrá je usmažená krkovice na rozpáleném oleji doma na pánvi. Maso opékáme dokud není měkké a prorostlé části krkovice vypečené. Ke konci grilování nebo smažení přidáme cibuli. Grilovat ji můžeme celou, při smažení ji nakrájíme na kolečka

  3. Grilovanou krkovici dochutíme solí a podáváme s pečenými brambory nebo s chlebem, doplníme upečenou cibulí a čerstvou zeleninou

  4. Samotná doba přípravy není dlouhá, ale musíme počítat i s dobou marinování masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!