Krém z červené řepy recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek olej sůl 1/2 ks cibule 4 lžíce červené víno 1 kelímek zakysaná smetana citronová šťáva 800 ml zeleninový vývar 500 g červená řepa mletý černý pepř 200 g bulgur
Postup Krém z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Bulgur uvaříme podle návodu na obalu. K přípravě použijeme zeleninový vývar. Hotový bulgur promícháme se lžící oleje a ochutíme solí a několika kapkami citronové šťávy
Středně velké červené řepy očistíme a spolu se stroužky neoloupaného česneku zabalíme do alobalu. V předehřáté troubě na 200 °C upečeme řepy doměkka, což trvá asi 1 hodinu. Mírně vychladlé bulvy oloupeme a nakrájíme na kousky
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na rozehřátem oleji ji necháme zesklovatět. Pak přidáme červenou řepu, vytlačíme stroužky upečeného česneku, podlijeme vínem a povaříme, dokud se alkohol neodpaří. Vše osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a zakryté vaříme asi 30 minut. Měkkou řepu rozmělníme tyčovým mixerem do hladkého krému, který můžeme podle potřeby naředit horkým vývarem
Uvařený bulgur rozdělíme na porce, přelijeme červeným krémem, ozdobíme zakysanou smetanou a ihned servírujeme. Krém z červené řepy můžeme podávát jako předkrm nebo třeba i jako večeři.