Zvěřinový krém recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 10 dkg máslo 30 dkg cibule 1.5 dl smetana tymián divoké koření 2 dl červené víno 15 dkg hladká mouka 40 dkg kořenová zelenina celerová nať 75 dkg dančí kosti
Postup Zvěřinový krém
Postup přípravy receptu
-
Daňčí kloubové kosti a ořez opereme a zblanšírujeme. Kosti, ořez, očištěnou zeleninu, koření a sůl vložíme do studené vody a pozvolna vaříme nejméně 6 hodin. Ke konci vaření přidáme červené víno a celerovou nať. Vývar scedíme a dalším vařením množství zredukujeme na polovinu
Z másla a hladké mouky si v kastrolu připravíme světlou jíšku. Vývar s jíškou smícháme a důkladně provaříme. Polévku zjemníme smetanou, přidáme lístky tymiánu a podle potřeby osolíme. Těsně před podávání můžeme do zvěřinového krému vložit restované kousky daňčího masa s kapkou portského vína nebo madeiry
Zvěřinový krém podáváme teplý.