Zvěřinový krém recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
10 dkg máslo
30 dkg cibule
1.5 dl smetana
tymián
divoké koření
2 dl červené víno
15 dkg hladká mouka
40 dkg kořenová zelenina
celerová nať
75 dkg dančí kosti

Postup přípravy receptu

  1. Daňčí kloubové kosti a ořez opereme a zblanšírujeme. Kosti, ořez, očištěnou zeleninu, koření a sůl vložíme do studené vody a pozvolna vaříme nejméně 6 hodin. Ke konci vaření přidáme červené víno a celerovou nať. Vývar scedíme a dalším vařením množství zredukujeme na polovinu

  2. Z másla a hladké mouky si v kastrolu připravíme světlou jíšku. Vývar s jíškou smícháme a důkladně provaříme. Polévku zjemníme smetanou, přidáme lístky tymiánu a podle potřeby osolíme. Těsně před podávání můžeme do zvěřinového krému vložit restované kousky daňčího masa s kapkou portského vína nebo madeiry

  3. Zvěřinový krém podáváme teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!