Křenová smetanová omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

1 lžička cukr
sůl
500 ml mléko
50 g křen
50 - 60 g polohrubá mouka
500 ml smetana ke šlehání
1 lžička mandle (loupané)

Postup přípravy receptu

  1. Mléko osolíme a dáme vařit. Křen oloupeme a nastrouháme. Pokud máme rádi ostřejší, můžeme křenu přidat

  2. Ve smetaně rozkvedláme mouku a zavaříme ji do vroucího osoleného mléka. Můžeme dát více mléka a méně smetany. Stále kvedláme na mírném ohni a provaříme. Omáčku můžeme vařit i ve vodní lázni, aby se nepřipálila

  3. Podle chuti přisladíme a nakonec do ní přimícháme strouhaný křen. Také můžeme přidat najemno nasekané mandle. Ihned odstavíme

  4. Omáčku podáváme nejen k hovězímu, ale i k vařenému uzenému nebo k vařenému vepřovému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!