Křenová smetanová omáčka recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 1 lžička cukr sůl 500 ml mléko 50 g křen 50 - 60 g polohrubá mouka 500 ml smetana ke šlehání 1 lžička mandle (loupané)
Postup Křenová smetanová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Mléko osolíme a dáme vařit. Křen oloupeme a nastrouháme. Pokud máme rádi ostřejší, můžeme křenu přidat
Ve smetaně rozkvedláme mouku a zavaříme ji do vroucího osoleného mléka. Můžeme dát více mléka a méně smetany. Stále kvedláme na mírném ohni a provaříme. Omáčku můžeme vařit i ve vodní lázni, aby se nepřipálila
Podle chuti přisladíme a nakonec do ní přimícháme strouhaný křen. Také můžeme přidat najemno nasekané mandle. Ihned odstavíme
Omáčku podáváme nejen k hovězímu, ale i k vařenému uzenému nebo k vařenému vepřovému masu.