Silná křenová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 špetka sůl
ocet
1 ks vepřové koleno
2 ks oloupaná jablka
200 g čerstvý nastrouhaný křen

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové koleno omyjeme, očistíme od štětin a vložíme do papinového hrnce, zalijeme vodou, aby bylo ponořené a přidáme bobkový list, celé nové koření, celý pepř

  2. Až je koleno měkké vyjmeme jej a obereme maso, které nakrájíme na kostičky

  3. Do vývaru přidáme čerstvě nastrouhaný křen, nastrouhaná jablka a povaříme (můžeme trochu naředit převařenou vodou). Ochutíme octem, cukrem a špetkou soli – chuť má být navinulá

  4. Do hotové křenové polévky vložíme pokrájené kousky masa. Ihned podáváme, přikusujeme čerstvý chléb

  5. Tento recept se dědí v naší rodině z generace na generaci - je to učiněný poklad.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!