Kýta na pivu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1 ks cibule kmín 250 ml pivo kečup 1 kostka masox hladká mouka 750 g vepřová kýta 5 kuliček celý černý pepř
Postup Kýta na pivu
Postup přípravy receptu
-
Kýtu řádně omyjeme a usušíme. Česnek utřeme se solí a potřeme jím kýtu. Tu pak opečeme ze všech stran v pánvi na trošce oleje. Opečenou kýtu přendáme do pekáčku
Ve výpeku opečeme nadrobno pokrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou a znovu osmahneme. Přidáme pivo, masox rozpuštěný v 250 ml vody a celý pepř. Nakonec přidáme i kečup. Směs nalijeme na maso
Kýtu posypeme kmínem. Pekáček zakryjeme alobalem a kýtu na pivu dusíme při 200 °C zhruba hodinu. Chvilku před dopékáním alobal sundáme
Kýta na pivu je výborná s rýží nebo šťouchanými brambory.