Vánoční medový dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

180 g cukr
6 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
cukr moučka
200 g hladká mouka
8 lžic pomerančová šťáva
máslo na vymazání
polohrubá mouka na vysypání
1 balíček vanilínový cukr
120 g včelí med

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si odměříme a odvážíme všechny suroviny. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Z pomerančů vymačkáme šťávu. Mouku prosejeme a promícháme s práškem do pečiva. Troubu předehřejeme na 150 °C

  2. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme oba cukry, pomerančovou šťávu a tekutý med. Šleháme do pěny, potom postupně přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Tekuté těsto vlijeme do vymazané formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zvolna 40 až 45 minut

  3. Upečený dort necháme vychladnout. Pak ho vyjmeme z formy a podélně rozkrojíme. Plníme kakaovým krémem (recept

  4. Před podáváním posypeme vánoční medový dort moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!