Vánoční medový dort recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 180 g cukr 6 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva cukr moučka 200 g hladká mouka 8 lžic pomerančová šťáva máslo na vymazání polohrubá mouka na vysypání 1 balíček vanilínový cukr 120 g včelí med
Postup Vánoční medový dort
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si odměříme a odvážíme všechny suroviny. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Z pomerančů vymačkáme šťávu. Mouku prosejeme a promícháme s práškem do pečiva. Troubu předehřejeme na 150 °C
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme oba cukry, pomerančovou šťávu a tekutý med. Šleháme do pěny, potom postupně přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Tekuté těsto vlijeme do vymazané formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zvolna 40 až 45 minut
Upečený dort necháme vychladnout. Pak ho vyjmeme z formy a podélně rozkrojíme. Plníme kakaovým krémem (recept
Před podáváním posypeme vánoční medový dort moučkovým cukrem.