Smažené filé v česnekovém těstíčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
1 ks vejce
100 g hladká mouka
citronová šťáva
olej na smažení
1 dl perlivá voda
800 g tresčí filé

Postup přípravy receptu

  1. Tresčí filety překrojíme na menší kousky. Čisté rybí kousky osolíme a pokapeme citronovou šťávou

  2. Vejce vyšleháme se studenou perlivou vodou a prolisovaným česnekem. Přidáme hladkou mouku a vymícháme těstíčko

  3. Rybí kousky obalíme v těstíčku a hned smažíme v rozpáleném oleji. Rybí kousky osušíme sací kartou a tím je zbavíme přebytečného oleje

  4. Smažené filé v česnekovém těstíčku podáváme s opečeným bramborem, dobré je i s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!