Smažené filé v česnekovém těstíčku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 1 ks vejce 100 g hladká mouka citronová šťáva olej na smažení 1 dl perlivá voda 800 g tresčí filé
Postup Smažené filé v česnekovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Tresčí filety překrojíme na menší kousky. Čisté rybí kousky osolíme a pokapeme citronovou šťávou
Vejce vyšleháme se studenou perlivou vodou a prolisovaným česnekem. Přidáme hladkou mouku a vymícháme těstíčko
Rybí kousky obalíme v těstíčku a hned smažíme v rozpáleném oleji. Rybí kousky osušíme sací kartou a tím je zbavíme přebytečného oleje
Smažené filé v česnekovém těstíčku podáváme s opečeným bramborem, dobré je i s bramborovou kaší.