Skořicové jednohubky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 - 3 ks vejce
100 - 150 g máslo
100 g rozinky
3 lžíce cukr krupice
1 balíček mletá skořice
400 g listové těsto
3 balíčky vanilkový cukr
1 hrst hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme v hrnečku v mikrovlnné troubě, nebo na plotně

  2. Těsto rozdělíme na 3 kusy. Vál pomoučíme hladkou moukou a každý kus těsta rozválíme na slaboučký obdélníkový plát. Každý plát potřeme rozpuštěným máslem, posypeme jedním balíčkem vanilkového cukru a jednou lžící cukru krupicového, hustě mletou skořicí a nakonec hrstkou rozinek

  3. Takto připravená těsta pomalu a pevně stáčíme jako roládu. Každou roládu rozkrájíme na kolečka asi 1,5 cm široká. Jedno po druhém pak namáčíme do rozšlehaných vajíček a rovnáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut

  4. Upečené skořicové jednohubky pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!