Tvarohová pomazánka s matesy recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
2 - 3 lžíce mléko
250 ml smetana ke šlehání
3 ks jarní cibulka
1 balíček ztužovač šlehačky
200 g tučný tvaroh
čerstvá pažitka
100 g uzené matesy
toastový chléb nebo veka

Postup přípravy receptu

  1. Uzené matesy necháme okapat a rozmixujeme na hladkou hmotu. Bílou část cibulky nasekáme nadrobno a smetanu ke šlehání ušleháme se ztužovačem dotuha

  2. V míse promícháme tvaroh s mlékem a jemně rozdrcenými matesy dohladka. Pak vmícháme cibulku a postupně vše odlehčíme asi 2/3 připravené šlehačky. Pomazánku necháme v chladu odležet a mezitím si opečeme toasty, které necháme vychladnout

  3. Tvarohovou pomazánku s matesy mažeme na toasty, zdobíme zbývající šlehačkou a jemně nasekanou pažitkou

  4. Toasty s tvarohovo-matesovou pomazánkou podáváme jako chuťovku při nejrůzněších oslavách a příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!