Filet z tresky vařený v mléce s petrželovou omáčkou a brokolicí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 200 ml mléko petržel 1 ks šalotka 10 kuliček pepř celý 1 ks bobkový list šťáva z citronu 100 g čerstvá brokolice 1 ks filet tresky
Postup Filet z tresky vařený v mléce s petrželovou omáčkou a brokolicí
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mléko, citronovou šťávu, šalotku a koření ve velké pánvi. Přivedeme k varu. Přidáme tresku, přikryjeme a udržujeme ve varu
Nejdůležitější je zde opatrnost a jemnost - kapalina se musí lehce povařit tak, aby nedošlo k převaření nebo rozdělení filetu tresky. Filet z tresky bude trvat 4-5 minut. Opatrně odstraníme rybu z mléka. Zbylá tekutina může být použita pro petrželovou omáčku
Brokolici uvaříme 3-4 minuty ve slané vodě
Filet z tresky vařený v mléce podáváme s petrželovou omáčkou a brokolicí. Sestavíme na talíř a podáváme horké.