Filet ze pstruha s chřestovo-fenyklovým přelivem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
2 ks vejce
70 g máslo
50 g máslo
30 g máslo
50 g strouhanka
50 g cibule
100 ml smetana
100 ml smetana
pažitka
tymián
200 g rajče
200 g chřest
200 g chřest
0,25 ks fenykl
šafrán
4 ks pstruh
pepř
olivový olej
50 g hladká mouka
1 ks kypřící prášek
balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme šafránovo-chřestové suflé. Oloupaný a na plátky nakrájený chřest svaříme ve smetaně, do které přidáme trochu šafránu. Mezitím si do mísy dáme vejce, mouku, sůl a kypřící prášek. Když máme chřest poloměkký, necháme ho lehce vychladnout. Pak ho nalijeme do mísy k ostatním surovinám. Zamícháme a přendáme do máslem předem vymazaných a strouhankou vysypaných formiček. V předehřáté troubě na 180 °C pečeme suflé asi 12-18 minut

  2. Připravíme si rajčatový tataráček (směs). Rajčata oloupeme a vyndáme vnitřek, aby nám zbyla pouze dužina, kterou najemno nasekáme. K ní přidáme i najemno nasekanou cibuli a pažitku. Podle chuti dosolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem a balzamikovým octem

  3. Přípravíme si ještě chřestovo-fenyklový přeliv. Uvaříme si chřest doměkka, necháme si stranou trochu vody z chřestu. Přidáme smetanu, osolíme a provaříme. Na závěr přidáme fenykl a rozmixujeme. Omáčku přecedíme přes síto pro jemnější konzistenci

  4. Nakonec si připravíme pstruha. Filátka osolíme, opepříme a na másle orestujeme ze všech stran

  5. Nakonec vše naskládáme na talíř a je hotovo. Filet ze pstruha s chřestovo-fenyklovým přelivem, suflé a rajčatovým tataráčkem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!