Filet ze pstruha s chřestovo-fenyklovým přelivem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl sůl 2 ks vejce 70 g máslo 50 g máslo 30 g máslo 50 g strouhanka 50 g cibule 100 ml smetana 100 ml smetana pažitka tymián 200 g rajče 200 g chřest 200 g chřest 0,25 ks fenykl šafrán 4 ks pstruh pepř olivový olej 50 g hladká mouka 1 ks kypřící prášek balzamikový ocet
Postup Filet ze pstruha s chřestovo-fenyklovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme šafránovo-chřestové suflé. Oloupaný a na plátky nakrájený chřest svaříme ve smetaně, do které přidáme trochu šafránu. Mezitím si do mísy dáme vejce, mouku, sůl a kypřící prášek. Když máme chřest poloměkký, necháme ho lehce vychladnout. Pak ho nalijeme do mísy k ostatním surovinám. Zamícháme a přendáme do máslem předem vymazaných a strouhankou vysypaných formiček. V předehřáté troubě na 180 °C pečeme suflé asi 12-18 minut
Připravíme si rajčatový tataráček (směs). Rajčata oloupeme a vyndáme vnitřek, aby nám zbyla pouze dužina, kterou najemno nasekáme. K ní přidáme i najemno nasekanou cibuli a pažitku. Podle chuti dosolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem a balzamikovým octem
Přípravíme si ještě chřestovo-fenyklový přeliv. Uvaříme si chřest doměkka, necháme si stranou trochu vody z chřestu. Přidáme smetanu, osolíme a provaříme. Na závěr přidáme fenykl a rozmixujeme. Omáčku přecedíme přes síto pro jemnější konzistenci
Nakonec si připravíme pstruha. Filátka osolíme, opepříme a na másle orestujeme ze všech stran
Nakonec vše naskládáme na talíř a je hotovo. Filet ze pstruha s chřestovo-fenyklovým přelivem, suflé a rajčatovým tataráčkem ihned podáváme.