Vánoční vinné klobásky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

200 g slanina
sůl
300 ml mléko
100 ml smetana
hřebíček
2 ks veka
nové koření
200 ml bílé víno
mletý bílý pepř
muškátový květ
500 g hovězí zadní
500 g vepřová plec
300 g vepřový ořez
skopová střívka

Postup přípravy receptu

  1. Kostky hovězího masa prosolíme, promícháme, necháme asi hodinu odležet

  2. Žemle namočíme do části mléka. Hovězí a vepřové bez kosti se slaninou najemno umeleme spolu s vymačkanou žemlí. Poté rozkutrujeme s kořením rozpuštěným ve víně, přidáme zbytek mléka, smetanu a víno

  3. Vytvořenou hladkou hmotou plníme střívka. Pokud nemáme střívka a plničku, můžeme z hmoty tvarovat válečky, které obalíme ve strouhance a osmažíme

  4. Vánoční vinné klobásky podáváme s bramborovou kaší a kysaným zelím

  5. Ilustrační foto: Pixabay.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!