Vánoční vinné klobásky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 200 g slanina sůl 300 ml mléko 100 ml smetana hřebíček 2 ks veka nové koření 200 ml bílé víno mletý bílý pepř muškátový květ 500 g hovězí zadní 500 g vepřová plec 300 g vepřový ořez skopová střívka
Postup Vánoční vinné klobásky
Postup přípravy receptu
-
Kostky hovězího masa prosolíme, promícháme, necháme asi hodinu odležet
Žemle namočíme do části mléka. Hovězí a vepřové bez kosti se slaninou najemno umeleme spolu s vymačkanou žemlí. Poté rozkutrujeme s kořením rozpuštěným ve víně, přidáme zbytek mléka, smetanu a víno
Vytvořenou hladkou hmotou plníme střívka. Pokud nemáme střívka a plničku, můžeme z hmoty tvarovat válečky, které obalíme ve strouhance a osmažíme
Vánoční vinné klobásky podáváme s bramborovou kaší a kysaným zelím
Ilustrační foto: Pixabay.com