Smažené fazolové lusky s pikantním dipem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- olej sůl 100 ml voda 2 ks bílek 3 lžíce med 250 g hladká mouka 1 lžíce sojová omáčka 3 lžíce dijonská hořčice 3 lžičky chilli omáčka 500 g zelené fazolové lusky 300 - 350 ml perlivá voda 1/2 lžičky mleté hořčičné semínko
Postup Smažené fazolové lusky s pikantním dipem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme pikantní dip, který necháme alespoň 1 hodinu rozležet. Do menšího kastrůlku vlijeme olej, do kterého za stálého míchání a zahřívání přidáme hořčici, med, chilli omáčku, mletá hořčicová semínka, sojovou omáčku a vodu. Omáčku necháme přejít varem a odstavíme
Čerstvé fazolové lusky očistíme, propereme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme
Z bílků, perlivé vody a mouky vyšleháme řídké těstíčko, ve kterém fazolové lusky obalíme a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova. Usmažené lusky necháme okapat na papírové utěrce a podle chuti osolíme
Smažené obalované fazolky rozdělíme na porce a podáváme s mističkou pikantního dipu.