Smažené fazolové lusky s pikantním dipem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
100 ml voda
2 ks bílek
3 lžíce med
250 g hladká mouka
1 lžíce sojová omáčka
3 lžíce dijonská hořčice
3 lžičky chilli omáčka
500 g zelené fazolové lusky
300 - 350 ml perlivá voda
1/2 lžičky mleté hořčičné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme pikantní dip, který necháme alespoň 1 hodinu rozležet. Do menšího kastrůlku vlijeme olej, do kterého za stálého míchání a zahřívání přidáme hořčici, med, chilli omáčku, mletá hořčicová semínka, sojovou omáčku a vodu. Omáčku necháme přejít varem a odstavíme

  2. Čerstvé fazolové lusky očistíme, propereme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme

  3. Z bílků, perlivé vody a mouky vyšleháme řídké těstíčko, ve kterém fazolové lusky obalíme a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova. Usmažené lusky necháme okapat na papírové utěrce a podle chuti osolíme

  4. Smažené obalované fazolky rozdělíme na porce a podáváme s mističkou pikantního dipu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!