Plněná krůtí sekaná recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
mléko
1 ks cibule
sádlo
2 lžičky plnotučná hořčice
3 - 4 ks kyselá okurka
sušený tymián
3 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř
100 g papriková klobása
1 ks starší rohlík
800 g mleté krůtí maso
150 g anglická slanina v celku

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou slaninu necháme ztuhnout v mrazáku a poté ji nastrouháme nahrubo. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Kyselé okurky necháme okapat a podle potřeby rozkrojíme na poloviny. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Paprikovou klobásu nakrájíme podélně na plátky. Na kolečka nakrájený rohlík necháme nasáknout mlékem. Obdélníkovou formu na chleba vymažeme sádlem

  2. V míse promícháme mleté krůtí maso s vejcem, nastrouhanou slaninou, vyždímaným rohlíkem, cibulí a česnekem. Masovou směs ochutíme hořčicí, sušeným tymiánem, solí a pepřem a naplníme asi do poloviny formy a poklademe celými vejci, okurkami a klobásou. Pak vše zakryjeme zbývající mletou směs a pečeme při 180 °C přibližně 45 - 60 minut

  3. Upečenou plněnou krůtí sekanou nakrájíme na porce a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!