Plněná krůtí sekaná recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 1 ks vejce mléko 1 ks cibule sádlo 2 lžičky plnotučná hořčice 3 - 4 ks kyselá okurka sušený tymián 3 ks vejce natvrdo mletý černý pepř 100 g papriková klobása 1 ks starší rohlík 800 g mleté krůtí maso 150 g anglická slanina v celku
Postup Plněná krůtí sekaná
Postup přípravy receptu
-
Anglickou slaninu necháme ztuhnout v mrazáku a poté ji nastrouháme nahrubo. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Kyselé okurky necháme okapat a podle potřeby rozkrojíme na poloviny. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Paprikovou klobásu nakrájíme podélně na plátky. Na kolečka nakrájený rohlík necháme nasáknout mlékem. Obdélníkovou formu na chleba vymažeme sádlem
V míse promícháme mleté krůtí maso s vejcem, nastrouhanou slaninou, vyždímaným rohlíkem, cibulí a česnekem. Masovou směs ochutíme hořčicí, sušeným tymiánem, solí a pepřem a naplníme asi do poloviny formy a poklademe celými vejci, okurkami a klobásou. Pak vše zakryjeme zbývající mletou směs a pečeme při 180 °C přibližně 45 - 60 minut
Upečenou plněnou krůtí sekanou nakrájíme na porce a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninový salát.