Vepřová kýta s kořeněnou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 lžička majoránka 50 ml smetana 1 ks malá cibule 1 dl masový vývar 1 lžička sušený tymián 400 g vepřová kýta mletý černý pepř 2 dl bílé suché víno 1 lžička mletý sušený hřebíček
Postup Vepřová kýta s kořeněnou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a nakrájíme na medajlonky nebo plátky, které osolíme a opepříme
Marináda: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Vložíme do kastrůlku, zalijeme bílým vínem a přidáme koření. Vaříme asi 10 minut a necháme vychladnout. Potom vložíme nakrájené maso a necháme 24 hodin marinovat
Maso vyjmeme z marinády, osušíme a na oleji zvolna opečeme po obou stranách. Přilijeme marinádu a vývar. Necháme zvolna vařit asi 20 minut. Měkké maso vyjmeme, uchováme na teple a omáčku zjemníme smetanou. Krátce povaříme a podáváme
Porce vepřového masa na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s opečenými brambory nebo hranolky. Zdobíme čerstvou zeleninou a bylinkami.