Vepřová kýta s kořeněnou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžička majoránka
50 ml smetana
1 ks malá cibule
1 dl masový vývar
1 lžička sušený tymián
400 g vepřová kýta
mletý černý pepř
2 dl bílé suché víno
1 lžička mletý sušený hřebíček

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na medajlonky nebo plátky, které osolíme a opepříme

  2. Marináda: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Vložíme do kastrůlku, zalijeme bílým vínem a přidáme koření. Vaříme asi 10 minut a necháme vychladnout. Potom vložíme nakrájené maso a necháme 24 hodin marinovat

  3. Maso vyjmeme z marinády, osušíme a na oleji zvolna opečeme po obou stranách. Přilijeme marinádu a vývar. Necháme zvolna vařit asi 20 minut. Měkké maso vyjmeme, uchováme na teple a omáčku zjemníme smetanou. Krátce povaříme a podáváme

  4. Porce vepřového masa na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s opečenými brambory nebo hranolky. Zdobíme čerstvou zeleninou a bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!