Taštičky jiao-zi recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 250 g cukr 1/2 lžičky sůl 200 g máslo 1 hrst petrželka 1/2 lžičky pepř 1 lžíce bílé víno 1 lžíce bílé víno 2 ks menší cibule 1-2 lžíce škrobová moučka 200 g kuřecí maso 1 hrnek voda (podle potřeby) 200 g černý sezamový prášek 500 g mouka z lepkavé rýže 1-5 balíčků barevné potravinářské barvivo (nemusí být)
Postup Taštičky jiao-zi
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si připravíme náplně. Samozřejmě můžete použít jen jednu
Náplň 1:
Kuřecí maso necháme ve vodě podusit a mezitím si nakrájíme na velice jemno cibuli a petrželku. Maso se nám dovařilo, a tak ho můžeme také nakrájet na jemno. Vše smícháme a přidáme víno, škrobovou moučku, pepř, sůl a důkladně promícháme. Těsto mírně povaříme (nesmí téct, takže musí být husté, trochu lepkavé)
Náplň 2:
Máslo trochu zahřejeme a smícháme se sezamovým práškem, cukrem a vínem. Z této směsi se vytvoří malé kuličky asi o 10g jeden
Těstíčko:
Z půl hrnku mouky a vody uhněteme a vyválíme těsto (můžeme těsto rozdělit a do některého dát potravinářské barvivo), které dáme uvařit do vařící vody. Po vychladnutí se přidá zbytek mouky a vody a těsto opět hněteme až do hladka. Uděláme kuličky asi o 10g a plníme buď 1. nebo 2. náplní
Taštičky jiao-zi podáváme se sojovou omáčkou a nejlépe jíme čínskými hůlkami