Taštičky jiao-zi recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

250 g cukr
1/2 lžičky sůl
200 g máslo
1 hrst petrželka
1/2 lžičky pepř
1 lžíce bílé víno
1 lžíce bílé víno
2 ks menší cibule
1-2 lžíce škrobová moučka
200 g kuřecí maso
1 hrnek voda (podle potřeby)
200 g černý sezamový prášek
500 g mouka z lepkavé rýže
1-5 balíčků barevné potravinářské barvivo (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si připravíme náplně. Samozřejmě můžete použít jen jednu

  2. Náplň 1:

  3. Kuřecí maso necháme ve vodě podusit a mezitím si nakrájíme na velice jemno cibuli a petrželku. Maso se nám dovařilo, a tak ho můžeme také nakrájet na jemno. Vše smícháme a přidáme víno, škrobovou moučku, pepř, sůl a důkladně promícháme. Těsto mírně povaříme (nesmí téct, takže musí být husté, trochu lepkavé)

  4. Náplň 2:

  5. Máslo trochu zahřejeme a smícháme se sezamovým práškem, cukrem a vínem. Z této směsi se vytvoří malé kuličky asi o 10g jeden

  6. Těstíčko:

  7. Z půl hrnku mouky a vody uhněteme a vyválíme těsto (můžeme těsto rozdělit a do některého dát potravinářské barvivo), které dáme uvařit do vařící vody. Po vychladnutí se přidá zbytek mouky a vody a těsto opět hněteme až do hladka. Uděláme kuličky asi o 10g a plníme buď 1. nebo 2. náplní

  8. Taštičky jiao-zi podáváme se sojovou omáčkou a nejlépe jíme čínskými hůlkami


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!