Jemně pikantní výpečky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl vývar 2 - 3 lžíce čerstvý zázvor 1/2 lžičky drcený kmín 2 - 3 snítky čerstvý tymián 700 g vepřový bůček černý mletý pepř mletá pálivá paprika
Postup Jemně pikantní výpečky
Postup přípravy receptu
-
Vepřový bůček očistíme a nakrájíme na menší kostky. Oloupaný česnek prolisujeme a zázvor jemně nastrouháme
Nakrájené maso promícháme se solí, pepřem, paprikou, kmínem, česnekem, zázvorem a lístky tymiánu. Takto ochucené maso necháme asi 1 hodinu rozležet
Marinovaný bůček mírně podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě asi při 170 °C dozlatova. Během pečení maso (výpečky) občas promícháme a podle potřeby podléváme vývarem
Jemně pikantní výpečky servírujeme na misce a podáváme s chlebem a pivem.