Smaženice bez vajec z pravých hřibů recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 špetky sůl
50 g máslo
1 - 2 špetky majoránka
1 ks cibule
2 špetky mletý kmín
2 špetky mletý černý pepř
500 g pravý hřib

Postup přípravy receptu

  1. Pravé hříbky pořádně očistíme, rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Cibuli osmažíme dorůžova na rozpáleném másle. Přidáme houby, kmín a dusíme pod pokličkou. Nepodléváme, houby pustí vodu samy. Občas zamícháme. Když houby změknou, pokličku odkryjeme, přidáme majoránku, sůl, pepř a ještě krátce podusíme, aby se vydusila všechna voda

  3. Smaženici z pravých hřibů podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!