Smaženice bez vajec z pravých hřibů recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 špetky sůl 50 g máslo 1 - 2 špetky majoránka 1 ks cibule 2 špetky mletý kmín 2 špetky mletý černý pepř 500 g pravý hřib
Postup Smaženice bez vajec z pravých hřibů
Postup přípravy receptu
-
Pravé hříbky pořádně očistíme, rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
Cibuli osmažíme dorůžova na rozpáleném másle. Přidáme houby, kmín a dusíme pod pokličkou. Nepodléváme, houby pustí vodu samy. Občas zamícháme. Když houby změknou, pokličku odkryjeme, přidáme majoránku, sůl, pepř a ještě krátce podusíme, aby se vydusila všechna voda
Smaženici z pravých hřibů podáváme s čerstvým chlebem.