Vepřová panenka na kari s houbami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek olej sůl vývar 1 ks cibule 200 ml smetana 1 lžíce hladká mouka 1 - 2 lžičky kari koření 600 g vepřová panenka 400 g čerstvé houby mletý černý pepř
Postup Vepřová panenka na kari s houbami
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Smetanu promícháme s hladkou moukou
Na horkém oleji zprudka opečeme vepřovou panenku dozlatova, pak ji přendáme do pekáčku a zakrytou vložíme do trouby předehřáté na 180 °C asi na 15 - 20 minut
Na výpeku necháme zesklovatět cibulku s česnekem, přidáme kari a za stálého míchání necháme koření zpěnit. Pak vmícháme houby, vše podlijeme malým množství vývaru a zvolna dusíme, dokud nebudou houby zcela měkké. Nakonec omáčku zjemníme smetanou smíchanou s hladkou moukou a vše ještě krátce povaříme do zhoustnutí. Podle chuti osolíme a opepříme
Vepřovou panenku nakrájíme šikmo na plátky, rozdělíme na porce a přelijeme kari omáčkou s houbami. Vhodnou přílohou k vepřové panence na kari s houbami je rýže nebo špecle.