Vepřová panenka na kari s houbami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
olej
sůl
vývar
1 ks cibule
200 ml smetana
1 lžíce hladká mouka
1 - 2 lžičky kari koření
600 g vepřová panenka
400 g čerstvé houby
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Smetanu promícháme s hladkou moukou

  2. Na horkém oleji zprudka opečeme vepřovou panenku dozlatova, pak ji přendáme do pekáčku a zakrytou vložíme do trouby předehřáté na 180 °C asi na 15 - 20 minut

  3. Na výpeku necháme zesklovatět cibulku s česnekem, přidáme kari a za stálého míchání necháme koření zpěnit. Pak vmícháme houby, vše podlijeme malým množství vývaru a zvolna dusíme, dokud nebudou houby zcela měkké. Nakonec omáčku zjemníme smetanou smíchanou s hladkou moukou a vše ještě krátce povaříme do zhoustnutí. Podle chuti osolíme a opepříme

  4. Vepřovou panenku nakrájíme šikmo na plátky, rozdělíme na porce a přelijeme kari omáčkou s houbami. Vhodnou přílohou k vepřové panence na kari s houbami je rýže nebo špecle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!