Jemné smažené filety recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce petrželka 2 dl mléko citron hladká mouka mletý zázvor strouhaná houska 1 hrst usekaná petrželka 4 lžíce rybí sójová omáčka 400 g mražené rybí filety (pangasius)
Postup Jemné smažené filety
Postup přípravy receptu
-
Plátky ryby omyjeme, osušíme, osolíme a okořeníme špetkou mletého zázvoru. Vložíme je do nádoby a přelijeme mlékem, sójovou rybí omáčkou a zasypeme usekanou zelenou petrželkou. Vše promícháme a necháme 30 minut rozležet
Potom plátky osušíme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova
Jemné smažené filety zdobíme citronem a petrželkou. Podáváme s lehkým bramborovým salátem
Obměna. Smažené filety jsou moc dobré s vařeným bramborem a studenou koprovou omáčkou.