Sušenky z ovesných vloček recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
1 - 2 lžíce mléko
100 g hrubá mouka
tuk na vymazání
1 lžička kypřící prášek do pečiva
50 g třtinový cukr
100 g jemné ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  1. Mouku s kypřícím práškem prosejeme a osolíme. Přidáme jemné ovesné vločky a třtinový cukr

  2. Suchou směs promícháme a nakrájíme do ní změklé máslo. Přilijeme 1 lžíci mléka a vypracujeme v tužší těsto. Podle potřeby můžeme přidat ještě trochu mléka

  3. Těsto vložíme mezi dvě potravinové fólie a vyválíme placku o síle 3 mm. Horní fólii odstraníme a z těsta vykrájíme kolečka o průměru asi 5 cm, která přendáme na pomaštěný plech

  4. Sušenky z ovesných vloček pečeme v předtopené troubě při teplotě 180 °C asi 15 až 20 minut

  5. Křehké sušenky z ovesných vloček můžeme podávat samostatně k čaji nebo kávě. Výborně chutnají se zrajícími sýry a hroznovým vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!