Jemné rybí filety s bylinkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 100 g máslo 3 lžíce mléko olivový olej citronová šťáva chilli koření drcený kmín mletý černý pepř 4 plátky bílý toastový chléb 3 lžíce usekaná petrželka 1 kg mražené rybí filety (pangasius) 100 g plátkový sýr madeland
Postup Jemné rybí filety s bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety omyjeme a osolíme. Jakmile povolí, osušíme je, zakapeme citronovou šťávou a potřeme olivovým olejem. Odložíme na 20 minut do lednice. Máslo necháme při pokojové teplotě změknout. Toastový chléb rozpečeme, necháme vychladnout a nakrájíme na jemné kostičky. Petrželku omyjeme a jemně usekáme
Z másla, toastového chleba a usekané petrželky, připravíme ručně drobenku
Rybí filety posypeme chilli kořením, drceným kmínem a mletým pepřem. Vložíme do zapékací mísy, zalijeme mlékem a v troubě upečeme doměkka
Měkké rybí filety poklademe plátkovým sýrem a pokryjeme bylinkovou drobenkou. Vložíme pod rozpálený gril a necháme asi 7 minut zapéci
Jemné rybí filety s bylinkovou krustou podáváme s vařenými brambory a zeleninovými saláty.