Kyselo z Krkonoš recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
máslo
400 g brambory
1 ks cibule
kmín
pažitka
250 ml teplá voda
mletý černý pepř
250 g celozrnná pšeničná mouka
50 g sušené hříbky

Postup přípravy receptu

  1. Chlebový kvásek připravíme jednoduchým způsobem. Celozrnnou pšeničnou nebo žitnou mouku dobře smícháme s teplou vodou a necháme pod utěrkou na teplém místě alespoň 24, ale nejlépe 48 hodin stát. Do jiné nádoby nalijeme půl litru studené vody a do ní den před vařením namočíme houby a kmín. Vodu z hub (i s houbami) zavaříme asi 10 minut

  2. Chlebový kvásek postupně zašleháváme do houbového vývaru a necháme společně 20 - 30 minut provařit. Oloupané brambory uvaříme doměkka a poté přidáme do polévky

  3. Na másle orestujeme na jemno nakrájenou cibulku dosklovata, přilijeme rozmíchaná vejce a připravíme míchaná vajíčka, nakonec přidáme pažitku. Míchaná vejce vložíme do předehřátých talířů společně s překrájenými bramborami a zalijeme horkou polévkou

  4. Kyselo z Krkonoš podáváme jako sytou chutnou polévku s chlebem nebo pečivem

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!