Kyselo z Krkonoš recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce máslo 400 g brambory 1 ks cibule kmín pažitka 250 ml teplá voda mletý černý pepř 250 g celozrnná pšeničná mouka 50 g sušené hříbky
Postup Kyselo z Krkonoš
Postup přípravy receptu
-
Chlebový kvásek připravíme jednoduchým způsobem. Celozrnnou pšeničnou nebo žitnou mouku dobře smícháme s teplou vodou a necháme pod utěrkou na teplém místě alespoň 24, ale nejlépe 48 hodin stát. Do jiné nádoby nalijeme půl litru studené vody a do ní den před vařením namočíme houby a kmín. Vodu z hub (i s houbami) zavaříme asi 10 minut
Chlebový kvásek postupně zašleháváme do houbového vývaru a necháme společně 20 - 30 minut provařit. Oloupané brambory uvaříme doměkka a poté přidáme do polévky
Na másle orestujeme na jemno nakrájenou cibulku dosklovata, přilijeme rozmíchaná vejce a připravíme míchaná vajíčka, nakonec přidáme pažitku. Míchaná vejce vložíme do předehřátých talířů společně s překrájenými bramborami a zalijeme horkou polévkou
Kyselo z Krkonoš podáváme jako sytou chutnou polévku s chlebem nebo pečivem
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!