Zelenina se smetanou na kyselo recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
150 g slanina
sůl
1 ks cibule
1 ks květák
1 - 2 lžíce hladká mouka
200 g zakysaná smetana
1 špetka muškátový květ
citronová šťáva
1 plechovka sterilovaná kukuřice
mletý černý pepř
1 plechovka sterilované fazolky

Postup přípravy receptu

  1. Menší květák očistíme, rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě s trochou muškátového květu a mletého pepře. Uvařený jej vyjmeme z vody a necháme vychladnout

  2. Pokud použijeme syrové fazolové lusky, zbavíme je tvrdého vlákna, nakrájíme na kousky dlouhé 2 - 2,5 cm a povaříme v osolené vodě doměkka. Měkké fazolky scedíme. Slaninu a cibuli na krájíme na kostičky

  3. Slaninu vyškvaříme, přidáme cibuli a necháme ji trochu zezlátnout. Přidáme buď předvařené fazolky nebo fazolky z plechovky i s nálevem. Podle potřeby podlijeme a přivedeme k varu. Ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme ji k fazolkám. Dobře promícháme, přidáme květák a sterilovanou kukuřici. Zeleninu se smetanou prohřejeme a podle potřeby dochutíme cukrem, solí a mletým pepřem, případně okyselíme citronovou šťávou. Chvíli provaříme

  4. Zeleninu se smetanou na kyselo podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!