Zelenina v těstíčku recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce máslo petrželka 1 ks cibule 200 g cuketa 125 ml pivo 100 g mrkev 250 g brokolice meduňka 12 ks žampiony mletý pepř 125 g hladká mouka olej na smažení
Postup Zelenina v těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Mouku se žloutky, pivem, solí a pepřem rozmícháme na řídké těstíčko, do kterého nakonec vmícháme i ušlehaný sníh z bílků
Zeleninu očistíme a pokrájíme na středně veliké kusy nebo plátky, povaříme ji asi 3 minuty v osolené vodě, potom propláchneme a necháme vychladnout. Žampiony očistíme a osmahneme je na másle, necháme vychladnout a osolíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a bylinky opereme
Zeleninu s houbami a bylinkami obalíme v těstíčku a po částech smažíme v oleji z obou stran dozlatova. Osmaženou zeleninu a houby necháme okapat na ubrousku od přebytečného tuku
Zeleninu v těstíčku podáváme jako chuťovku, doplníme studenými omáčkami
Foto: Shutterstock.com