Křenová pomazánka s tuňákem recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
rajče
pórek
1 ks středně velká cibule
1 kostka nízkotučný tavený sýr
1/2 ks menší pórek
mletá sladká paprika
barevný pepř
sušená petrželka
mletý černý pepř
1 konzerva tuňák v rostlinném oleji
1 kelímek křenové pomazánkové máslo

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme si zeleninu. Pórek omyjeme, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme nadrobno

  2. V misce utřeme pomazánkové máslo, tuňáka, přidáme cibuli a pórek. Pomazánku doplníme o kostku nízkotučného taveného sýru. Ochutíme mletým pepřem, solí a ještě jednou promícháme. Pomazánku necháme vychladit

  3. Křenovou pomazánku s tuňákem podáváme na tmavém toastovém chlebu, ale použít lze i jiné oblíbené pečivo. Zdobíme kuličkami barevného pepře, mletou sladkou paprikou a čtvrtky omytého rajčete. Můžeme doplnit i o kolečko pórku, které posypeme sušenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!