Křenová pomazánka s tuňákem recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl rajče pórek 1 ks středně velká cibule 1 kostka nízkotučný tavený sýr 1/2 ks menší pórek mletá sladká paprika barevný pepř sušená petrželka mletý černý pepř 1 konzerva tuňák v rostlinném oleji 1 kelímek křenové pomazánkové máslo
Postup Křenová pomazánka s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Očistíme si zeleninu. Pórek omyjeme, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme nadrobno
V misce utřeme pomazánkové máslo, tuňáka, přidáme cibuli a pórek. Pomazánku doplníme o kostku nízkotučného taveného sýru. Ochutíme mletým pepřem, solí a ještě jednou promícháme. Pomazánku necháme vychladit
Křenovou pomazánku s tuňákem podáváme na tmavém toastovém chlebu, ale použít lze i jiné oblíbené pečivo. Zdobíme kuličkami barevného pepře, mletou sladkou paprikou a čtvrtky omytého rajčete. Můžeme doplnit i o kolečko pórku, které posypeme sušenou petrželkou.