Čínské nudle s hovězím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžíce olej
5 lžic vermut
1 ks menší cibule
2 lžíce sójová omáčka
400 g rýžových nudlí (těstovin)
400 g maso na svíčkovou
1 ks řapík celeru
10 g hub (jidášovo ucho)
2 dl čínský vývar (kari pasta + rybí omáčka)

Postup přípravy receptu

  1. Nudle uvaříme, scedíme je a uložíme na teplé místo

  2. Mezitím vložíme do vlažné vody houby a necháme je asi 5min změknout. Ve vysoké pánvi, nejlépe woku, rozehřejeme olej, přidáme na jemné proužky nakrájené maso a osmahneme ho ze všech stran dohněda. Pak vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli, pokrájený celer, prolisovaný česnek, zalijeme vínem a minutu podusíme. Pak přidáme předem namočené houby, zalijeme vývarem a podusíme doměkka. Nakonec vmícháme uvařené těstoviny a na mírném ohni prohřejeme krátce pod pokličkou. Ochutíme sojovou omáčkou a můžeme podávát.Foto: www.profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!