Čínské nudle s hovězím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 lžíce olej 5 lžic vermut 1 ks menší cibule 2 lžíce sójová omáčka 400 g rýžových nudlí (těstovin) 400 g maso na svíčkovou 1 ks řapík celeru 10 g hub (jidášovo ucho) 2 dl čínský vývar (kari pasta + rybí omáčka)
Postup Čínské nudle s hovězím masem
Postup přípravy receptu
-
Nudle uvaříme, scedíme je a uložíme na teplé místo
Mezitím vložíme do vlažné vody houby a necháme je asi 5min změknout. Ve vysoké pánvi, nejlépe woku, rozehřejeme olej, přidáme na jemné proužky nakrájené maso a osmahneme ho ze všech stran dohněda. Pak vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli, pokrájený celer, prolisovaný česnek, zalijeme vínem a minutu podusíme. Pak přidáme předem namočené houby, zalijeme vývarem a podusíme doměkka. Nakonec vmícháme uvařené těstoviny a na mírném ohni prohřejeme krátce pod pokličkou. Ochutíme sojovou omáčkou a můžeme podávát.Foto: www.profimedia.cz