Čínské maso s mandlemi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 lžička sůl 1 lžíce solamyl 1 ks žloutek 1 ks cibule 1 lžička vegeta 1 hrst mandle 1/4 lžičky pepř 4 ks kuřecí prsa 2 lžíce sójová omáčka
Postup Čínské maso s mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mandle spaříme horkou vodou a poté oloupeme. Oloupané mandle rozpůlíme
Připravíme si marinádu, do které budeme maso nakládat. Do mísy dáme olej, přidáme všechno koření, žloutek, solamyl a promícháme. Poté do marinády přidáme nakrájenou cibuli a mandle. Nakonec do mísy dáme maso a vše důkladně promícháme
Mísu vložíme do lednice a necháme 24 hodin odležet
Druhý den maso osmažíme ze všech stran dozlatova a podáváme. Vhodnou přílohou jsou hranolky či dušená rýže.