Grilovaná vepřová kotleta se slaninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce máslo špek olivový olej 1 lžíce citronová šťáva 4 ks vepřová kotleta mletý černý pepř 100 g anglická slanina (plátky) 1 lžíce čerstvá šalvěj
Postup Grilovaná vepřová kotleta se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Kotlety očistíme, rukou zlehka naklepeme a u kosti nařízneme. Maso zakapeme citronovou šťávou, potřeme změklým máslem, osolíme hrubou solí a opepříme. Pak kotlety vložíme do uzavíratelné nádoby, posypeme čerstvě nasekanou šalvějí, zalijeme olivovým olejem a necháme několik hodin, nejlépe však přes noc, marinovat
Gril dobře roztopíme a rošt potřeme špekem. Odležené kotlety zbavíme přebytečného oleje a grilujeme z každé strany asi 4 - 5 minut, dokud nebude maso u kosti zcela propečené. Ke konci pečení přidáme na gril anglickou slaninu, kterou spolu s kotletami na grilu opečeme
Grilované vepřové kotlety podáváme s opečeným bramborem a grilovanou zeleninou jako hlavní chod. Můžeme je ale servírovat jen s pečivem a nejrůznějšími oblíbenými omáčkami jako chuťovku.