Vepřové maso po italsku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 ks vejce 2 lžičky máslo strouhanka mouka 1 lžíce voda mletý pepř 1 lžíce citronová šťáva rostlinný olej 1 lžička sušené oregano 8 plátků vepřový řízek
Postup Vepřové maso po italsku
Postup přípravy receptu
-
V mělké misce smícháme mouku, půl lžičky oregana a špetku pepře
V jiné misce ušleháme vejce, vodu a opět špetku pepře
Do třetí mělké misky dáme strouhanku a zbývající oregano
Plátky masa obalíme nejprve v ochucené mouce, poté ve vaječné směsi a nakonec v ochucené strouhance. Obalené maso uložíme v plastikové misce na 10 - 15 minut do chladničky
Na pánvi rozehřejeme 2 - 3 lžíce oleje, přidáme obalené řízky a postupně je smažíme z obou stran 3 minuty. Opečené plátky masa vyjmeme z pánve, vložíme na servírovací talíř a udržujeme je teplé
Ve stejné pánvi rozpustíme máslo a ochutíme jej citronovou šťávou. Maso zalijeme vzniklou šťávou a ihned podáváme
Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky