Vepřové maso po italsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 lžičky máslo
strouhanka
mouka
1 lžíce voda
mletý pepř
1 lžíce citronová šťáva
rostlinný olej
1 lžička sušené oregano
8 plátků vepřový řízek

Postup přípravy receptu

  1. V mělké misce smícháme mouku, půl lžičky oregana a špetku pepře

  2. V jiné misce ušleháme vejce, vodu a opět špetku pepře

  3. Do třetí mělké misky dáme strouhanku a zbývající oregano

  4. Plátky masa obalíme nejprve v ochucené mouce, poté ve vaječné směsi a nakonec v ochucené strouhance. Obalené maso uložíme v plastikové misce na 10 - 15 minut do chladničky

  5. Na pánvi rozehřejeme 2 - 3 lžíce oleje, přidáme obalené řízky a postupně je smažíme z obou stran 3 minuty. Opečené plátky masa vyjmeme z pánve, vložíme na servírovací talíř a udržujeme je teplé

  6. Ve stejné pánvi rozpustíme máslo a ochutíme jej citronovou šťávou. Maso zalijeme vzniklou šťávou a ihned podáváme

  7. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!