Hřebenatky s teplým fazolovým salátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
0,5 lžiček sůl
2 lžíce máslo
ementál
24 ks hřebenatky
0,5 lžiček mletý pepř
250 g zelené fazolky
100 g sterilovaná kapie
2 lžíce olej na opečení
Postup Hřebenatky s teplým fazolovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Hřebenatky omyjeme a orestujeme na pánvi s rozpáleným olejem (nejlépe z burských oříšků). Z každé strany restujeme 3 minuty
Předtím se připravíme salát z podélně nakrájených fazolí a proužků nakládaných kapií tak, že je rovněž orestujeme, tentokrát na másle, až jsou měkké
Hřebenatky rozdělíme na talíře, přidáme teplý fazolový salát a posypeme strouhaným ementálem, máte-li rádi sýr. Hřebenatky s teplým fazolovým salátem podáváme s bagetkou.