Hřebenatky s teplým fazolovým salátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

0,5 lžiček sůl
2 lžíce máslo
ementál
24 ks hřebenatky
0,5 lžiček mletý pepř
250 g zelené fazolky
100 g sterilovaná kapie
2 lžíce olej na opečení

Postup přípravy receptu

  1. Hřebenatky omyjeme a orestujeme na pánvi s rozpáleným olejem (nejlépe z burských oříšků). Z každé strany restujeme 3 minuty

  2. Předtím se připravíme salát z podélně nakrájených fazolí a proužků nakládaných kapií tak, že je rovněž orestujeme, tentokrát na másle, až jsou měkké

  3. Hřebenatky rozdělíme na talíře, přidáme teplý fazolový salát a posypeme strouhaným ementálem, máte-li rádi sýr. Hřebenatky s teplým fazolovým salátem podáváme s bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!