Hřebenatky s teplým fazolovým salátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 0,5 lžiček sůl 2 lžíce máslo ementál 24 ks hřebenatky 0,5 lžiček mletý pepř 250 g zelené fazolky 100 g sterilovaná kapie 2 lžíce olej na opečení
Postup Hřebenatky s teplým fazolovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Hřebenatky omyjeme a orestujeme na pánvi s rozpáleným olejem (nejlépe z burských oříšků). Z každé strany restujeme 3 minuty
Předtím se připravíme salát z podélně nakrájených fazolí a proužků nakládaných kapií tak, že je rovněž orestujeme, tentokrát na másle, až jsou měkké
Hřebenatky rozdělíme na talíře, přidáme teplý fazolový salát a posypeme strouhaným ementálem, máte-li rádi sýr. Hřebenatky s teplým fazolovým salátem podáváme s bagetkou.