Zelné roládky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 lžic olej 1 špetka sůl 1 ks cibule 3 lžíce hořčice 1 špetka pepř 2 lžíce hladká mouka 10 dkg anglická slanina 1 kg vepřová kýta 1 balíček kysané zelí
Postup Zelné roládky
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky naklepeme,osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, na každý dáme plátek anglické slaniny a hromádku kysaného zelí. Zavineme a svážeme nití nebo sepneme párátkem
Cibuli orestujeme na oleji,pak osmažíme roládky, aby se maso zatáhlo, zalijeme vodou nebo vývarem a dáme do trouby rozehřáté na 200 stupňů
Během pečení obracíme, aby byly roládky stejnoměrně opečené. Až jsou hotové, vyjmeme je, odstraníme niti nebo párátka a šťávu zahustíme hladkou moukou
Zelné roládky podáváme se šťouchanými bramborami a okurkovým salátem.