Zelné roládky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 lžic olej
1 špetka sůl
1 ks cibule
3 lžíce hořčice
1 špetka pepř
2 lžíce hladká mouka
10 dkg anglická slanina
1 kg vepřová kýta
1 balíček kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky naklepeme,osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, na každý dáme plátek anglické slaniny a hromádku kysaného zelí. Zavineme a svážeme nití nebo sepneme párátkem

  2. Cibuli orestujeme na oleji,pak osmažíme roládky, aby se maso zatáhlo, zalijeme vodou nebo vývarem a dáme do trouby rozehřáté na 200 stupňů

  3. Během pečení obracíme, aby byly roládky stejnoměrně opečené. Až jsou hotové, vyjmeme je, odstraníme niti nebo párátka a šťávu zahustíme hladkou moukou

  4. Zelné roládky podáváme se šťouchanými bramborami a okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!